Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Окупанти продовжують тримати на Луганщині десятки одиниць важкого озброєння

Українська сторона СЦКК повідомляє: російсько-окупаційні війська продовжують грубо порушувати, визначені Мінськими домовленостями, вимоги щодо відведення важкого озброєння, - передають у прес-центрі ООС.

За даними звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 25.01.2019 року, моніторинг відведення озброєння, передбачений Меморандумом, а також Комплексом заходів і Доповненням до нього, свідчить, що озброєння та військова техніка з боку збройних формувань Російської Федерації розміщуються з порушенням лінії відведення важкого озброєння. Це, насамперед, зенітні ракетні комплекси, самохідні та буксирувані артилерійські установки, танки, протитанкові гармати та міномети.

Так, 23 січня, БПЛА спостерігачів Місії вкотре зафіксував озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення. А саме, 22 танки (дванадцять Т-72 і десять Т-64) біля селища Круглик (на південний захід від Луганська).

Також, поблизу Мирного спостерігачі СММ в черговий раз зафіксували одну одиницю зенітного ракетного комплексу (9K35 "Стріла-10"), а також 20 танків (дев'ять Т-72 и одинадцять Т-64), 12 буксируваних гаубиць (Д-30 "Жаба", 122 мм), 8 самохідних гаубиць (2С1 "Гвоздика", 122 мм), і 6 протитанкових гармат (МТ-12 "Рапіра", 100 мм) і три міномета (2Б11 "Сани", 120 мм).

До речі, у щоденному звіті СММ від 08 січня 2019 року зазначалося, що 04 січня поточного року БПЛА СММ вже фіксував не відведене важке озброєння окупантів у вищезазначених районах.

Українська сторона СЦКК зазначає, що подібні дії окупаційної адміністрації і збройних формувань Російської Федерації в черговий раз демонструють небажання дотримуватись Мінських домовленостей щодо відведення озброєння по всій лінії розмежування сторін та про зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ