Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Окупанти з початку року залишили більше 500 людей на ночівлю перед КПВВ

Проросійські найманці не виконують взятих на себе зобов’язань щодо ритмічного та безпечного пропуску осіб через лінію розмежування та цілеспрямовано створюють значні накопичення транспортних засобів на тимчасово окупованій території. Про це повідомили у прес-службі Держприкордонслужби.
Інфографіка Держприкордонслужби

При цьому після завершення визначеного часу роботи КПВВ масово пропускають людей на підконтрольну українській владі територію.

Такі провокації потенційно небезпечні для життя та здоров’я людей, оскільки вони змушені перетинати лінію розмежування в темний час доби. При цьому є високий рівень ризику не дістатися контрольованої території та залишитися на ночівлю у так званій ʺсірій зоніʺ.

Протягом грудня минулого року обліковано 5 таких випадків. З початку цього року окупанти вже тричі після закриття КПВВ змушували громадян йти геть до так званої ʺсірої зониʺ. Залишаючи людей у потенційній небезпеці, бойовики свідомо порушують їх базові права.

У всіх випадках, враховуючи потенційну небезпеку під час перебування людей у ʺсірій зоніʺ вночі, за рішенням командувача Об’єднаних сил,  роботу контрольних пунктів було продовжено. Прикордонники зі складу Об’єднаних сил організували заходи щодо додаткового оформлення та пропуску більше 500 громадян через лінію розмежування.

Командування Об’єднаних сил звертається до громадян з проханням при планування своїх поїздок, особливо через КПВВ ʺМайорськеʺ та ʺНовотроїцькеʺ, враховувати пору року та час доби для безпечного перетину лінії розмежування згідно зимового графіку роботи КПВВ з 08.00 до 17.00.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Уряд вніс зміни до порядку перетину кордону з окупованим Кримом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ