Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Окупаційна адміністрація приховує реальну ситуацію із захворюваністю в Криму

На тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим продовжує загострюватись епідеміологічна ситуація. Про це повідомила Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова.

Наразі дані країни-окупанта свідчать про більш ніж 3 тисячі осіб, які перебувають під медичним наглядом, з них майже 200 осіб – у медичних закладах. Підтвердженими є 28 фактів захворювання коронавірусом.

У тимчасово окупованому м. Севастополі під медичним наглядом за місцем проживання перебуває 584 особи, підтверджено 5 фактів захворювання.

Проте, як зазначає Денісова, окупаційна адміністрація приховує реальну ситуацію із захворюваністю на півострові. Після того, як 08 квітня у пацієнта лікарні м. Армянська підтверджено захворювання на COVID-19 увесь медичний персонал та пацієнтів відправлено на карантин. 09 квітня аналогічна ситуація відбулася у Севастопольській міській лікарні № 3. На сьогодні більшості осіб, що контактували із хворими в цих лікарнях не проведено тест на COVID-19. До того ж, медичні заклади на цій території не готові до боротьби з пандемією.

"Нагадую, що Російська Федерація, як держава-окупант має дотримуватися своїх зобов’язань за міжнародним правом, зокрема, передбачених статтею 55 Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року, статтями 11, 85 Додаткового протоколу до Женевських конвенцій 1949 року.

Відповідно, держава-окупант повинна забезпечити населення півострову відповідним медичним обслуговуванням без допущення жодної дискримінації за політичними поглядами, віросповіданням, расовими чи етнічними ознаками", - зокрема додала Уповноважена ВР з прав людини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ