Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Олег Сало про звільнення Богдана Матолича

На "Львівській хвилі" на ток-шоу Андрія Великого НАЖИВО на радіо «Львівська Хвиля» відбулася відверта розмова з головою Львівської ОДА Олегом Салом стосовно судового позу щодо проведення Євромайдану у Львові.

Андрій Великий запитав, чи не заперечує голова ОДА того, що подання до суду було?

«Подання до суду було», - підтвердив Олег Сало.

Андрій Великий запитав, хто його подав?

«Як можуть таке робити без вашого дозволу, без консультації з вами?», - запитав Андрій Великий.

Олег Сало відповів: «Дуже хороше запитання. Ніхто б до нього не повернувся б, якби не журналісти, коли вони до мене звернулись після вшанування пам’ятні жертв Голодомору. День перед цим журналісти були зі мною на урочистостях з нагоди початку робіт з будівництва дворейкового тунелю, який стане проривом в Європу і збільшить вагонопотік між Закарпатської та Львівською областю. Це наші кошти. Я саме там був, коли відбулося звернення до суду... І на моє запитання, чому зі мною ніхто не порадився, мені відповіли: «З вами не було зв’язку». Це правильно? Приймати якісь рішення, тим більше політичні… І про це я сказав на апаратній нараді. Я поставив питання щодо подальшого перебування на займаній посаді цієї людина, яка подала позов. Звичайно, я за людей борюся, відстоюю, але коли роблять такі рішення і думають, що так пройде, то воно ніколи так не пройде».

Андрій Великий запитав: «Хто ця людина?»

«Ви почуєте. Давайте я не буду говорити. Ви знаєте, що подав позов департамент культурної спадщини. Звичайно, що він сам не міг таке подавати. Він отримав вказівку. Вказівку від мого заступника», - сказав Сало.

Андрій Великий запитав: «Матолича?»

«На сьогодні прийнято рішення, і він буде усунений із займаної посади у найкоротший термін. Я сам не можу звільняти чи призначати, це повноваження Президента, має бути  погодження Кабміну», - сказав Олег Сало.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ