Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Олександр Ганущин розповів про реконструкцію вежі Підкамінського монастиря

Як інформують у прес-службі ЛОР, 9 січня Олександр Ганущин провів нараду де обговорили відновлення вежі Підкамінського монастиря.
Олександр Ганущин розповів про реконструкцію вежі Підкамінського монастиря

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин сьогодні, 9 січня, на Бродівщині провів робочу нараду щодо реалізації проекту "Транскордонний паломницький маршрут як інструмент промоції спільної історико-культурної спадщини в українсько-польському прикордонні", який реалізується на території цього району і передбачає зокрема, відновлення вежі Підкамінського монастиря.

За словами Олександра Ганущина, вже через тиждень матимемо перші плани щодо виконання робіт. "Сподіваюся, що в межах півроку ми вийдемо на реалізацію більше третини цього проекту, який плануємо здати в 2020 році. Відтак всі туристи, відвідуючи вежу Підкамінського монастиря, зможуть насолоджуватися краєвидами нашої країни. До речі, очікується, що в добру погоду з оглядової вежі можна буде побачити Почаївську лавру", - поінформував очільник облради.

Як розповіла виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати-Україна" Галина Литвин, проект "Транскордонний паломницький маршрут як інструмент промоції спільної історико-культурної спадщини в українсько-польському прикордонні» стартував у жовтні 2018 року. "Цей осінній період став етапом підготовки до реалізації проекту: ми створили проектну команду, провели конференцію-відкриття, де поділилися баченнями яким чином працюватимемо упродовж наступних років. Відповідно кожен з партнерів проекту розпочав діяльність над своєю частиною. Наприклад, на території України головним партнером проектом є Асоціація "Єврорегіон Карпати-Україна", а партнером – департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА. Дуже тішимося, що департаменту вдалося провести тендер і підписати договір з підрядником", - зауважила вона.

Говорячи про графік проведення робіт та завдання на 2019 рік, Галина Литвин підкреслила: "Для себе ми плануємо кошти першого траншу (30% від загальної вартості проекту або понад 340 тис євро для української сторони) використати і відзвітуватися про них упродовж І півріччя, аби змогти подати запит уже на наступний транш", - пояснила вона.  

Крім того, Галина Литвин нагадала, що загалом вартість проекту – понад 1,8 млн євро. "Із цієї суми – на реконструкцію монастиря в Підкамені виділено 807 тис євро, власне на реставрацію, і 15 тис євро на облаштування туристичної інфраструктури, щоб цей об’єкт служив центром паломницького туризму. Відповідно до проектно-кошторисної документації передбачається реставрація вежі монастиря у Підкамені і вона триватиме упродовж двох років реалізації проекту – до вересня 2020 року", - розповіла вона.

Варто зауважити, що в межах проекту "Транскордонний паломницький маршрут як інструмент промоції спільної історико-культурної спадщини в українсько-польському прикордонні" з польського боку планується реставрувати костел Святої Ядвіги в Мокободах і костелу Різдва Пресвятої Діви Марії в Голублі.

Нагадаємо, що проект "Транскордонний паломницький маршрут як інструмент промоції спільної історико-культурної спадщини в українсько-польському прикордонні" втілюється в життя Асоціацією "Єврорегіон Карпати - Україна" в Бродівському районі у межах Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ