Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Олександр Мороз надійніший союзник Партії регіонів, ніж БЮТ – Олесь Доній

«Політична вага Олександра Мороза після прийняття Закону «Про Кабінет Міністрів України» не зменшиться, і вона не зменшилась після тимчасової угоди Партії регіонів з Блоком Юлії Тимошенко», – повідомив «Гал-info» політолог Олесь Доній.
 Він також зазначив, що право на життя мають будь-які чутки, проте конфліктні ситуації справді вигідні голові Верховної Ради Олександру Морозу. «Спікер чітко розуміє, що його політична партія є більш надійним союзником антикризовій коаліції, адже БЮТ є більш вимогливим і ставить свої умови. Критичні ситуації між Президентом, прем’єр-міністром і антикризовою коаліцією вигідні Олександру Морозу, оскільки він як голова парламенту виступатиме посередником між ними в разі вирішення конфліктів. Йому це грає на руку, оскільки він має можливість бути третьою силою, так званим «партійним миром» між конфліктуючими сторонами», – сказав Олесь Доній.
Він також висловив переконання, що підписання Олександром Морозом закону про Кабмін може призвести до того, що «частина цього закону буде виконуватись, а інша частина – ні». «Вважаю, що реальним виходом із ситуації має бути знаходження певного компромісу між зацікавленими сторонами – Президентом і антикризовою коаліцією. Внесення змін у закон може прийматись і після його офіційного прийняття. Підпис Олександра Мороза може означати неконституційність певних положень закону, якщо він його оприлюднить, тому певні частини цього закону можуть не виконуватись, що сприятиме посиленню критичної ситуації», – зазначив Олесь Доній.
Нагадаємо, як повідомляє «Обозреватель», за неперевіреною інформацією, технічна правка, яка знайшлася в законі про Кабінет Міністрів України після відправлення її апаратом Верховної Ради на підпис Президенту, потрапила туди не без відома Олександра Мороза. Олександру Морозу проблеми з ухваленням закону про Кабінет Міністрів необхідні, щоб «підвісити» хоча б на деякий час Партію регіонів. Морозу дуже не подобається, що ПР знайшла спільну мову в парламенті з Блоком Тимошенко. Таким чином, відтепер СПУ втрачає свою «золоту акцію» і багато питань коаліції віднині можуть вирішуватися взагалі без участі Олександра Мороза. Саме для того, щоб хоча б тимчасово зберегти свій вплив і спробувати за цей час повернути ситуацію під власний контроль Мороз «загальмував» введення в дію нового закону про Кабінет Міністрів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ