Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Олексія Гончарука просять відновити міжнародну ініціативу "Громада, дружня до дітей та молоді"

Львівська міськрада звернулася до Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо відновлення роботи міжнародної ініціативи "Громада, дружня до дітей та молоді".

Місто Львів та десятки громадських середовищ сподіваються на державну підтримку програми «Громада, дружня до дітей і молоді».

Громада, дружня до дітей та молоді

Ба більше, Львів, як громада, претендує на здобуття відповідного статусу, а тому вже більше року працює над приведенням інфраструктури міста до вимог UNICEF.

Однак, у Державному бюджеті на 2020 рік такої підтримки, як з’ясувалось, не передбачається. Відповідно Львів, як і понад 17 міст України, які задекларували готовність забезпечити гідні умови проживання у містах для сімей з дітьми, обіцяної підтримки не отримають.

Таке невиконання, заявлених раніше умов, не лише призупинить реалізацію інфраструктурних проектів у рамках стратегій для громад, дружніх до дітей та молоді, а й знизить довіру до сталості та дотримання обіцянок вищими органами державної влади в Україні від світових організацій.

Депутати ЛМР просять виконати задекларовані зобов’язання та умови співпраці із UNICEF у 2020 році, а також сподіваються на внесення відповідної поправки до бюджету країни на 2020 рік:

«У 2018 році на державному рівні був підписаний Меморандум із міжнародними інституціями. Цей документ дав можливість Львову та іншим містам України, виконавши певні умови,  долучитись до глобального руху  Child Friendly Cities від UNICEF. Минув рік, як Львівська міськрада затвердила план дій і погодила Стратегію «Львів, дружній до дітей та молоді», - розповіла співавтор Стратегії Юлія Гвоздович. 

Державну підтримку містам-кандидатам, а отже і Львову,    задекларував тодішній прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Йшлося про збільшення на 1% надходжень від податку на доходи фізичних осіб. Як запевняє співавтор Стратегії депутатка ЛМР – Уляна Пак, коштами міста профінансовано ряд проектів для дітей та молоді:

Львівська міськрада звернулася до Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо відновлення роботи міжнародної ініціативи "Громада, дружня до дітей та молоді".

«Варто наголосити на тому, що Львів уже активно виконує план заходів, безпосередньо залучаючи для цього кошти міського бюджету та спонсорів. Дякуємо нашим однодумцям, управлінням та структурним підрозділам, які переймаються цією ідеєю.

Ми хочемо попросити, щоб депутати Верховної Ради України відновили роботу над законопроектом №10189 від 27.03.2019 про внесення змін до Закону України “Про охорону дитинства” щодо реалізації міжнародної ініціативи “Громада, дружня до дітей та молоді”.

Тому просимо, щоб Верховна Рада звернула на це увагу, відроджувала довіру до влади в українців і взаємодію із органами місцевого самоврядування».

Публікація у рамках Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ