Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Олена Дума перемогла у конкурсі на керівника АРМА

У конкурсі на посаду нового керівника Агентства з розшуку та менеджменту активів України (АРМА) перемогла ексзаступниця голови Чернігівської обласної державної адміністрації Олена Дума.
Олена Дума. Фото: УНІАН/Віктор Ковальчук

Про це у Telegram народний депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк, - інформує Суспільне.

"Оголосили результати конкурсу на керівника АРМА — Олена Дума", — йдеться у дописі Железняка.

Як зазначили у Transparency International Ukraine, за це рішення проголосували шестеро із восьми членів конкурсної комісії — Олена Яра, Іван Ліщина, Дмитро Остапенко, Сергій Вернидубов, Юрій Кіскін та Михайло Іваненко. Не голосували за кандидатку Юрій Бутусов та Вальц Калнінс.

Transparency International Ukraine закликало Кабмін не голосувати за призначення Думи.

"Transparency International Ukraine переконана, що цей вибір становить значну небезпеку для подальшої роботи Агентства з розшуку та менеджменту активів та антикорупційної екосистеми загалом. Ми закликаємо Кабінет Міністрів не призначати її кандидатуру", — ідеться у повідомленні.

У ТІ зазначають, що у Думи немає необхідного професійного досвіду, є тісні політичні зв’язки, ймовірно має ділові контакти з держзрадниками та підозрюваними у співпраці з Росією.

"Всі ці факти вказують на те, що призначення Олени Думи головою АРМА, несе дуже великі репутаційні ризики для країни і для роботи незалежної та ефективної діяльності антикорупційної екосистеми та органів правопорядку. Саме тому Transparency International Ukraine закликає членів Кабміну не голосувати за призначення переможниці конкурсу на цю надважливу для країни посаду", — йдеться у повідомленні.

Раніше глава "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін повідомляв, що Дума брала участь у російському ІПСО про "тотально корумповану Україну".

"Памʼятаєте, ФСБшну спецоперацію Джуліані/Деркача про тотально корумповану Україну, розкрадання американських грошей в якій нібито кришував Байден?.. Український Уряд може призначити на ключову посаду з управління російськими активами людину, яка допомагала мочити тоді кандидата, а зараз чинного президента США", — зазначив Шабунін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ