Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Олена Підгрушна: Це станеться лише коли ми підемо на пенсію

Капітан збірної України розповіла коли у всіх буде один наставник

Капітан збірної України з біатлону розповіла про сезон, зокрема й про питання кількох тренерів у дівчат у блозі "Ноу Баланса" на Tribuna.

"Так склалося, що у Віти та Валі Семеренко, а також у Насті Меркушиної є особистий тренер. Сьогодні вже можна сказати, що Урош Велепец — особистий тренер Юлі Джими. Висмикнути настільки досвідчених і прив'язаних до своїх тренерів спортсменів вкрай складно.

Свого часу у нас головним тренером був Шамрай, всі були під його керівництвом. Потім почалися зміни в команді — комусь підходила нова методика, комусь — ні. Тому сьогодні вже неможливо розлучити Шамрая з Семеренко. Неможливо розлучити батька і доньку Меркушиних. Неможливо розлучити тренера і спортсменку, яка свято в нього вірить і не хоче експериментувати.

Ми підемо на пенсію, прийде молодь — тоді буде один головний тренер, сто відсотків. А сьогодні маємо те, що маємо. Ну і якщо порівнювати — дівчата тренувалися з особистими тренерами, а я тренувалася з командою. Але в сезоні з 12 дівчат, які готувалися в основній команді, залишилася лише я, на Кубку світу бігала я одна.

Так само і з тренерами. Махлай то з нами, то не з нами. Лєсніков з нами, але він не біатлоніст — складно на нього орієнтуватися. Тому мені важко сказати, як краще — чи з особистим тренером, чи в команді. Є особистий тренер — готуйтеся з ним. Але в будь-якому випадку повинна бути якась основна людина, яку всі ці особисті тренери вводять в курс справ про стан спортсмена", - розповіла Олена Підгрушна.

Нагадаємо, як повідомляв "Гал-Інфо" раніше, біатлоніст з Львівщини розповів про втрачений сезон.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ