Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Олена Шхумова – п’ятий представник Львова на зимовій Олімпіаді

На Зимовій Олімпіаді-2018 виступить ще одна представниця санного спорту Львівщини Олена Шхумова.

Приємна новина надійшла щойно зі штаб-квартини Міжнародної федерації санного спорту, де затверджено остаточні персональні склади допущених санкарів до олімпійського турніру в у Пхьончхані (Республіка Корея).

У змаганнях серед жіночих одномісних саней Україна отримала ще одну квоту. Відтак на південнокорейській трасі змагатиметься майстер спорту України, вихованка львівської СДЮШОР «Беркут», представниця «Колоса», учасниця попередніх зимових Олімпійських Ігор Олена Шхумова (тренери – Володимир Вахрушев, Іван Баїк, Олег Жеребецький).

Нагадаємо, що у Південній Кореї таким чином змагатимуться четверо представників Львівської області у змаганнях з санного спорту – Олена Стецків, Олена Шхумова, Антон Дукач і  Роман Захрківі та одна представниця гірськолижного спорту Ольга Книш.

У складі тренерського колективу національної збірної планується, що працюватимуть Тарас Гарцула, Володимир Вахрушев, Олег Жеребецький (санний спорт) та Юлія Шепіленко (гірськолижний спорт).

Очікується, що участь в Олімпіаді – 2018 візьмуть представники 95 країн світу, які розіграють медалі у 15 зимових видах спорту.

23 січня у Національній філармонії України відбулася урочиста церемонія проводів Національної збірної України на XXІІI зимові Олімпійські Ігри-2018.

Наразі українські спортсмени здобули 32 ліцензії (очікується 33-35) на участь у зимовій Олімпіаді в Кореї, але ліцензійний відбір ще триває. Україна буде представлена у 9-10 видах спорту: у біатлоні, лижних гонках, фігурному катанні, санному спорті, фрістайлі, гірськолижному спорті, сноубордингу, лижному двоборстві, стрибках на лижах з трампліну, скелетоні.

За підсумками ліцензійного відбору 25 січня міжнародні федерації підведуть підсумковий рейтинг, відповідно до якого будуть визначені квоти спортсменів для країн. До 28 січня триватиме підтвердження Національними олімпійськими комітетами здобутих квот і можливий перерозподіл ліцензій міжнародними федераціями з видів спорту іншим НОКам. Відповідно до здобутих міжнародних квот і національної системи відбору федерації України з зимових видів спорту внесуть пропозиції щодо поіменного списку атлетів. Поіменний склад національної команди України буде затверджено НОК України за пропозиціями національних федерацій і після детального розгляду членів робочої групи з підготовки до Олімпійських ігор. 30 січня в Пхьончхані запланована подача остаточної спортивної заявки Олімпійської команди України.

Шефом місії української делегації призначено призерку Олімпійських ігор Анну Сорокіну.

Нагадаємо, за роки Незалежності українці на «білих Олімпіадах» здобули 7 нагород.

Довідково.

Міжнародна федерація санного спорту (Fédération Internationale de Luge de Course, FIL) – головна всесвітня спортивна організація, яка координує проведеннязмагнаь з санного спорту.Утворена у 1957 році в Давосі (Швейцарія) представниками 13 країн. Штаб-квартира розташована у  м. Берхтесгадені (Німеччина), президент Йозеф Фендт, в минулому уславлений німецький санкар. Членами FIL сьогодні є 52 країни.

Noc.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ