Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Олена Зеленська презентувала «Гайд безбар’єрних подій»

​Під час засідання Ради безбарʼєрності Олена Зеленська презентувала «Гайд безбар’єрних подій»

Зустріч пройшла під головуванням Прем’єр-міністра України Денис Шмигаль та за участі першої леді Олени Зеленської. У засіданні взяв участь т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Впровадження політики безбар’єрності потребує постійного діалогу на національному, регіональному та місцевому рівнях. Завдання Міністерств не лише формувати політику, але й координувати запровадження, взаємодіяти з територіальними громадами та бути готовими до зворотнього зв’язку.

«Соціальна невидимість завжди має лише одну причину – брак можливостей. Відкривати, а не закривати. Робити видимими людей через їхні потреби. Не маємо часу на формальні рішення. Нас і так щодня намагаються знищити. Натомість ми повинні навчитися зберігати й цінувати кожного жителя країни. Лише це шлях до спільного самозбереження й виживання», — наголосила у виступі Олена Зеленська.

Згідно презентованими першою леді рекомендаціями публічні заходи мають відбуватися відповідно до принципів доступності та інклюзії. Організатори зобов’язані створювати рівні та зручні умови для залученості всіх учасників, незалежно від їхніх фізичних, когнітивних або сенсорних відмінностей.

МКІП під час засідання презентували напрацювання Експертної ради з комунікацій безбарʼєрності- Комунікаційну стратегію для підтримки реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року та оновлений брендбук. Його отримали всі учасники.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ