Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ольга Харлан виграла 14 «золото» в кар’єрі на рівні Кубка світу!

Українська шаблістка Ольга Харлан стала переможницею Кубка світу, що триває в перуанській Лімі. Українка стала найкращою серед 148 учасниць із 34 країн.

Як повідомили в Національній федерації фехтування України, Харлан як п’ятий номер посіву стартувала одразу в 1/32 фіналу, пропускаючи перший кваліфікаційний день змагань. 

Уже в 1/32-й вона перемогла угорку Ренату Катону (15:6), а далі пройшла італійку Клаудію Ротілі (15:8), француженку Сару Нутшу (15:12) та ще одну представницю Угорщини Лізу Пустаі (15:11). До слова, саме звитяга над Пустаі гарантувала українці потрапляння на п’єдестал Кубка.

У півфіналі, своєю чергою, Ольга втримала перемогу над американкою Елізабет Тартаковськи (15:12), а у протистоянні за «золото» з суттєвою перевагою виграла в угорки Шугар Катінки Баттаі. Їхній бій завершився з розривом у дев’ять ударів, 15:6.

Для Харлан ця золота нагорода стала другою в сезоні 2023/24 років на міжнародному рівні. До цього вона також виграла «сателіт» у турецькому Стамбулі в жовті, після чого виборола «срібло» Кубка світу в Алжирі в листопаді та «срібло» Гран-прі Орлеана в грудні.

Українська шаблістка вже 14-й раз у кар’єрі підійнялась на вершину п’єдесталу на рівні Кубка світу. Востаннє це ставалось ще у грудні 2019 року, коли вона виграла в Солт-Лейк-Сіті, США. Загалом у її активі 31 медаль Кубків світу – 14 золотих, вісім срібних і дев’ять бронзових.

Вітаємо Ольгу зі ще однією знаковою перемогою! Так тримати! 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ