Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ольга Стефанішина зустрілася з головою Військового комітету НАТО адміралом Робом Бауером

Ольга Стефанішина зустрілася з головою Військового комітету НАТО адміралом Робом Бауером. Про це повідомила служба Віце-прем'єр-міністра України.

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина зустрілася з головою Військового комітету НАТО адміралом Робом Бауером під час першого візиту військових НАТО до України з початку повномасштабного вторгнення.

Йшлося про посилення ролі Альянсу в підтримці та взаємодії з Україною, зокрема, у розвитку її військового потенціалу, нарощування оборонного виробництва, а також підготовці практичних результатів для майбутнього саміту у Вашингтоні, в частині подальшої підтримки України.

«Коли Київщина була тимчасово окупована всі демократичні європейські країни встали і сказали: ми будемо з вами стільки, скільки потрібно, і ви станете членом Євросоюзу. Це було дуже важливо в той момент, коли ми не розуміли, чи взагалі витримаємо. Вся Європа встала, сказала, що вона з нами і ми встоїмо. І це саме той сигнал, який ми повинні почути на майбутньому Саміті. Це сигнал, який мають почути росіяни: НАТО має свій чіткий порядок денний і буде стояти з Україною», – сказала Ольга Стефанішина.

Вона закликала до відвертого і діалогу на всіх рівнях для напрацювання можливого формату наступних кроків України на шляху до членства в НАТО. Урядовиця подякувала колегам по НАТО за потужну, послідовну підтримку України у її боротьбі з ворогом.

Віце-прем'єр-міністр проінформувала щодо поточної ситуації в Україні, зокрема в контексті останніх масштабних атак росії по цивільній інфраструктурі. Вона підкреслила критичну важливість мобілізації допомоги, зокрема військової та фінансової, з боку союзників для посилення стійкості України.

«Сьогодні як ніколи важливо мобілізувати всі необхідні ресурси, щоб ми не лише змогли

продовжувати боротьбу, але й для того, аби зрештою перемогти у цій війни. Підтримка України – це зокрема інвестиція в безпеку самих країн НАТО», – підкреслила урядовиця.

Говорячи про акумуляцію підтримки, Ольга Стефанішина проінформувала про результати свого останнього візиту до Брюсселя, зокрема в частині мобілізації додаткових 5 млрд євро військової допомоги для України в межах Європейського Фонду миру, та дискусій щодо важливості нарощування оборонно-промислового потенціалу ЄС, з Україною як частини цього процесу.

Ольга Стефанішина також проінформувала щодо прогресу роботи над проектом щодо розробки дорожньої карти переходу України до повної оперативної сумісності з НАТО та підкреслила його довгострокову важливість.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ