Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Омбудсмен розповіла про чергові злочини окупантів в Україні

Російські окупаційні війська продовжують обстрілювати українські міста і села та вбивати й калічити мирне населення.

Про це у фейсбуці повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

У Дніпропетровській області цієї ночі — 10 ракетних ударів, пошкоджено інфраструктурні об’єкти у Дніпрі та Кривому Розі. Двоє людей поранено.

Учора внаслідок російських обстрілів на Донеччині загинуло 7 людей: 4 у Мар’їнці, 2 у Вугледарі та 1 у Новоселівці. 6 людей також дістали поранення, серед них – троє дітей.

Ракетний удар у Полтаві по одному з інфраструктурних обʼєктів уночі. Вранці - удари  по інфраструктурних обʼєктах Кременчука. Інформація про постраждалих уточнюється.

У Луганській області упродовж доби обстрілів зазнали міста Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ, Кремінна, Гірське, населені пункти Березове, Тошківка. Пошкоджено або зруйновано 31 об’єкт – 27 житлових будинків та об’єкти інфраструктури.

На маршруті евакуаційного автобуса у Лисичанську росіяни з безпілотника замінували трасу, трагедії вдалося уникнути - водій своєчасно побачив небезпечні предмети та змінив маршрут.

У Харківській області тривав хаотичний артобстріл житлових районів. Найбільша пожежа, спричинена обстрілами, сталася вранці у Київському районі міста Харкова. Горіли складські та адміністративні будівлі на площі близько 800 кв.м. 6 годин рятувальники боролись з вогнем.

Російські загарбники відкрили ракетний вогонь з території Криму  по об’єктах критичної інфраструктури, Одеської області,  є постраждалі.

У Сумській області на околиці Тростянця у лісовій смузі здетонувала граната на розтяжці. Один чоловік загинув, двоє отримали поранення.

У Конотопському районі цивільне авто наїхало на міну. Загинула людина, ще троє людей потрапили до лікарні.  Також російські військові розстріляли цивільного чоловіка.

"Обстрілюючи мирні міста та вбиваючи цивільних війська агресора продовжують вчиняти злочини проти людяності, визначені Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, нехтуючи усіма вимогами Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти вчинення РФ військових злочинів і злочинів проти людяності та порушень прав людини в Україні", - додала омбудсмен.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ