Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Омбудсмен розповіла про злочини рашистів проти цивільних українців за добу

Рашистські загарбницькі війська продовжують вести жорстоку війну проти мирного населення України.

Як повідомила у фейсбуці Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, у Харкові внаслідок обстрілу ворогом відділення «Нової пошти» де у черзі стояли люди за гуманітарною допомогою загинуло 6 цивільних осіб, 13 отримали поранення.

На Луганщині армія РФ обстріляла церкву, будинки, автобус: 5 людей загинуло, 8 поранено. Пожежники з-під завалів врятували 18 жителів області.

На Миколаївщині рашисти обстріляли смерчами мирних жителів села Явкине. Три людини загинуло, 13 отримали поранення, один у тяжкому стані.

Під Васильковом, що поблизу Києва, потрапив під обстріл евакуаційний поїзд 43 Київ - Івано-Франківськ. Жертв немає.

У Калинівці Київської області внаслідок артобстрілу три людини отримали поранення, є загиблі. Уламки снаряду потрапили в нафтобазу, що призвело до масштабної пожежі.

Окупанти із важкої артилерії здійснили обстріли в напрямку житлового масиву околиці Вишгорода Київської області Внаслідок обстрілу було пошкоджено багатоповерхівку. За попередніми даними постраждалих немає.

У Дергачах Харківської області один мирний житель загинув, ще один поранений внаслідок обстрілу центру міста з безпілотника.  Знову пошкоджено Дергачівський будинок культури. Серйозно постраждали будівлі торговельно-офісного центру «Промінь», відділення «Укрпошти», деякі приватні будинки, а також труба теплотраси. Частина міста залишилася без опалення.

"Вбиваючи мирних жителів та обстрілюючи українські міста армія країни-агресора вчиняє військові злочини та злочини проти людяності на території України, порушуючи норми чотирьох Женевських конвенцій 1949 року та додаткових протоколів до них.

Закликаю міжнародну спільноту до рішучих дій для стримування агресії Російської Федерації та примушення країни-агресора до негайного припинення військових дій на території України", - додала омбудсмен.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ