Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Оновлена інформація про наслідки негоди у Львові

Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
1/14
Станом на 22 год в місті розчищено ключові магістральні вулиці. Також відновлено частково роботу електротранспорту. Комунальні служби будуть працювати всю ніч, аби ліквідувати наслідки негоди.. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Так, станом на 19.00 год, у Галицькому районі повалено 27 дерев, пошкоджено 2 автівки і 6 покрівель. Бригади працюють над розкрижуванням і відновленням покрівель. Критичних підтоплень у районі не виявлено.

У Франківському районі повалено 36 дерев, 18 вже розкрижовано, над рештою працюють 3 бригади. Підтоплення є на вул. Сахарова, вул. Перфецького та вул. Глибокій. Поваленням дерев пошкоджено 9 автомобілів, вітер зірвав 5 дахів. Огляд району триває.

Негода у Львові пошкодила пам’ятки архітектури

У Шевченківському районі впало більше 43 дерев, пошкоджено 3 автівки, є часткове повалення підпірної стінки на вул. Щурата, 7, також зафіксовано дрібні пошкодження на 9 дахах. Є підтоплення будинків на вул. Торф’яній, прорвало колектор на перехресті пр. Чорновола – у л. Торф’яна. Також район наразі без гарячого водопостачання.

У Сихівському районі повалено 5 дерев та 2 антени. Підтоплень не виявлено. На одне авто впав контейнерний майданчик.

У Личаківському районі повалено 30 дерев, пошкоджено 3 авто і 4 дахи. Над розкрижуванням повалених дерев працюють 3 бригади.

У Залізничному районі повалено 42 дерева, пошкоджено 8 дахів, зафіксовано 8 підтоплень. Над ліквідацією наслідків негоди працюють аварійні бригади.

Як повідомила заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк, у Львові виявлено 70 поривів мереж вуличного освітлення, над ними також працюють аварійні бригади. "Поривів чимало. Гадаю, відновлюватимуть сьогодні і завтра", – зазначила вона. Не працюють 22 світлофорні об’єкти, оскільки немає електропостачання. Автобуси курсують, рух електротранспорту призупинений до кінця доби. "На лінії – 110 автобусів перевізників-приватників та 230 – АТП №1. Не курсують трамваї та тролейбуси. Лагодимо пориви", – відзначила Ірина Маруняк.

Як додав керівник міського управління транспорту, найбільше обривів електромереж виявлено в напрямі вул. Антоновича-Героїв УПА та вул. Листопадового Чину. "Є також проблеми з мережами на пл. Ринок і на вул. Чупринки. Аварійні служби працюють", – зазначив Орест Олеськів.

За словами керівника Львівських міських електромереж ПАТ "Львівобленерго" Ігоря Гнатюка, наразі близько 70 підстанцій без напруги. "Зараз працює 5 бригад, збираємо інформацію. Де нема загрози – обрізаємо дроти, і де нема загрози ураження струмом, пробуємо вмикати. Організовуємо на завтра роботу всіх бригад", – відзначив він.

"Оперативна інформація станом на 22:00: ключові магістралі розчищено; частина електротранспорту вже відновила роботу; комунальні служби працюватимуть всю ніч, щоб якнайшвидше усунути наслідки негоди. Вибачте за тимчасові незручності! Тримаємо руку на пульсі", - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Як повідомили в ЛКП "Львівелектротранс", о 21:00 год ввімкнено струм на пр. Ч. Калини, рух 8 маршруту відновлено в обох напрямках. Також відновлено рух тролейбусів 23, 23а, 24. Вони сьогодні курсують до 23 год.

Нагадаємо, у Львові відбулось позачергове засідання комісії з питань ТЕБ і НС, на якому було прийнято низку рішень щодо ліквідації наслідків негоди. Зокрема, у місті оголошено надзвичайну ситуацію місцевого значення, а відтак задля ліквідації наслідків буревію виділять кошти із резервного фонду, а для працівників комунальних підприємств оголосили додаткові робочі дні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ