Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ООН представила План гуманітарного реагування по Україні на 2024 рік

Сьогодні, 15 січня, у Женеві Організація Об’єднаних Націй та партнери звернулися до донорів із проханням виділити протягом 2024 року 4,2 мільярда доларів для підтримки постраждалих від війни громад в Україні, а також українських шукачів притулку і громад, які їх прийняли.
Фото - Мінреінтеграції

Про це повідомляють на сайті Мінреінтеграції

Представлений План має на меті допомогти 8,5 мільйонам громадян в Україні, для чого необхідно фінансування на суму 3,1 мільярда доларів. Цим питанням займається Управління ООН з координації гуманітарних питань (OCHA).

Агентство ООН у справах біженців (UNHCR) координує Регіональний план реагування щодо ще 2,3 мільйона українців, які тимчасово залишили Батьківщину. Для цього потрібно 1,1 мільярда доларів.

Загалом План ООН передбачає підтримку близько 10,8 мільйона українців в Україні та європейському регіоні, які найбільше потребують допомоги.

«Сотні тисяч дітей живуть у громадах біля лінії фронту, зазнаючи травм, і позбавлені можливості задовольняти свої основні потреби. Вже з огляду лише на це ми маємо зробити все можливе, щоб надати Україні більше гуманітарної допомоги», – сказав заступник Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань та Координатор надзвичайної допомоги ООН Мартін Гріффітс.

«Приймаючі країни продовжують надавати захист і залучати шукачів притулку до життя громад, але багато з них все ще потребують допомоги. Вони не повинні відчувати тиску щодо необхідності повернутися через те, що не можуть звести кінці з кінцями за кордоном. Усім шукачам притулку необхідно допомогти та надати їм можливість використовувати й розвивати свої здібності, щоб підготувати їх до можливого добровільного повернення, коли цьому сприятиме ситуація», – зазначив Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ