Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ООН призупиняє гуманітарну операцію у Сирії

ООН тимчасово призупинила гуманітарну операцію в Сирії через військову активність в деяких районах. Про це йдеться в заяві прес-служби спецпосланця ООН по Сирії Стаффана Де Містури, передає Reuters.

ООН змушена припинити гуманітарну місію, яка була запланована як частина угоди про припинення вогню в містах Ез-Забадані, Мадайє, Фуа і Кефрайя, через військову активність в районі.

В офісі спецпосланця підкреслили, що оперативна група з надання гуманітарної допомоги була повністю готова почати роботу, проте так і не змогла зробити цього.

"ООН закликає всіх учасників виконати взяті на себе зобов'язання в питаннях захисту цивільного населення і досягти необхідного розуміння для виконання угоди (про припинення вогню) як можна швидше", - наголошується в документі.

Рада Федерації зранку 30 вересня дала згоду на використання російських військ у Сирії за запитом президента РФ Владіміра Путіна.

Через кілька годин після рішення Ради Федерації міжнародні новинні агентства повідомили, що російські ВПС завдали першого удару в сирійській провінції Хомс.

У офіційній заяві міністерство оборони РФ запевняє, що авіація завдає удари по позиціях Ісламської держави.

Проте сирійська опозиція, західні ЗМІ та деякі блогери повідомляють, що удари були завдані по позиціях повстанців.

Німеччина зажадала від Росії інформації про повітряні атаки в Сирії.

Британія закликала Росію довести, що вона била в Сирії по ісламістах, а не по опозиції.

Саудівська Аравія вимагає від РФ припинити військову операцію в Сирії, вказуючи, що авіаудари були нанесені по території, де немає бойовиків Ісламської держави.

hromadske.tv

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ