Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ООН відремонтує в Україні 50 шкіл, що пошкодила росія

До 50-ти пошкоджених внаслідок російської агресії шкіл, які відремонтують за Програмою розвитку ООН (ПРООН) відповідно до санітарних норм, техніки безпеки та екологічних стандартів знову повернуться на навчання близько 21 000 учнів та учениць.

Про це Суспільному повідомили в ПРООН.

“Нещодавно підписана угода між Європейським Союзом та Програмою розвитку ООН (ПРООН) на суму 14 мільйонів євро (518 мільйонів грн) дозволить розпочати ремонтні роботи у низці шкіл у 2023 році, щоб забезпечити якнайкраще навчальне середовище для понад 21 000 школярів”, — йдеться у повідомленні.

Пошкоджені будівлі обрали за погодженням з урядом України. Ремонтні роботи включатимуть встановлення нових вікон, ремонт покрівлі та заміну сантехніки. Також заплановано провести ремонт або реконструкцію систем опалення, перевірити роботу сирен, які, в разі необхідності, буде замінено.

Окрім того, планується переобладнати бомбосховища, щоб гарантувати безпеку дітей у випадку загрози авіаударів. Усі ремонтні роботи проводитимуться з урахуванням стандартів доступності, екологічності та енергоефективності, наголошують в ПРООН.

“Ми пишаємося тим, що спільно з нашим партнером — Програмою розвитку ООН — допомагаємо українським дітям отримати доступ до безпечного навчального середовища. Діти — це майбутнє України, і важливо, щоб вони мали можливість навчатися в школі”, — сказала голова Управління ЄС із питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги в Україні Клаудія Амарал.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ