Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Опоблок заблокував підписання Закону про мову!

Олександр Вілкул подав проект Постанови ВР про відміну мовного закону, таким чином заблокувавши підписання законопроекту про мову Андрієм Парубієм та Петром Порошенком.

Народний депутат з фракції "Опозиційний блок" Олександр Вілкул заявляє, що вніс у Верховну Раду постанову, яка блокує підписання щойно ухваленого парламентом закону про мову. Про це він повідомив у Facebook. 

Він підкреслив, що мовний закон "провокаційний", порушує Конституцію і "суперечить європейським нормам права".

Колишній соратник Вілкула народний депутат Юрій Бойко заявив, що оскаржить новий закон в Конституційному суді.

"Є перелік статей, які були порушені, коли розглядався цей законопроект, і ми будемо звертатися до Конституційного суду. Ми вже підготували подання. Я впевнений, що суд повинен скасувати цей каральний закон. Це дозволить уникнути дискримінації частини наших громадян, частини українців", – цитує Бойка сайт його нинішньої політичної сили "Опозиційна платформа – За життя".

За його словами, нардепи від "Платформи" теж зареєстрували проект постанови про скасування рішення Ради про прийняття мовного законопроекту.

Народний депутат від ВО "Свобода" Андрій Іллєнко пояснює, що колишній регіонали "подали так звану "зупиняючу постанову". Поки її не відхилять — за регламентом закон не можна підписувати. Завтра її відхилять. 

"Реваншистам настільки ріже становлення української що вони готові робити будь-що аби відтягнути вступ в силу мовного законодавства", - зокрема зазначив громадський активіст Андрій Смолій.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ