Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Оприлюднили попередній список професій, працівників яких зобов’яжуть вакцинуватись від коронавірусу

В Україні запроваджують обов'язкову вакцинацію проти коронавірусу для представників окремих професій.

Про це інформує УНІАН.

Так, на сайті Федерації профспілок України оприлюднили документ із попереднім переліком професій для обов'язкового COVID-щеплення, який підготувало МОЗ.

Наразі до списку входять працівники:

  • центральних органів виконавчої влади та їх територіальних підрозділів;
  • місцевих державних адміністрацій;
  • закладів професійної (професійно-технічної освіти), фахової передвищої, загальної середньої освіти, дошкільної освіти, позашкільних закладів освіти.

Зазначається, якщо працівники вказаних сфер відмовляться від COVID-щеплення, то їх відсторонять від виконання обов'язків.

У МОЗ пояснюють, що такий підхід вже передбачено чинним законодавством України. А ще у квітні цього року Європейський суд з прав людини підтвердив положення національного законодавства, що "обов'язкова вакцинація є законною і може бути необхідною в демократичних суспільствах" та "не суперечить Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод".

"Вказаний перелік може бути розширено в залежності від епідеміологічної ситуації, пов'язаної із поширенням коронавірусу", - сказано в тексті документу.

Наголошується, що документ ще підлягає обговоренню і цей список може бути доповненим, а офіційне його оприлюднення варто чекати уже цього тижня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ