Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Підбірцях провакцинували 35 котів та собак від сказу

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/3
Напередодні, 22 жовтня, у Підбірцях Львівської міської територіальної громади провели акцію з вакцинації домашніх тварин від сказу. За дві години провакцинували 18 котів та 17 собак. Підбірці стали вже другим населеним пунктом громади, де провели таку акцію. Про це повідомляє ЛМР.

За даними управління адміністрування та розвитку громад, акція з вакцинації домашніх тварин від сказу в селах Львівської громади покликана популяризувати профілактику сказу та наблизити її до мешканців.

За словами ветеринарних спеціалістів, від початку повномасштабного вторгнення в країні заборонене полювання, тому диких тварин, зокрема лисиць, побільшало в місті.

«Вони бігають по Стрийському парку, по Личаківському кладовищу, по Погулянці і можуть поширювати сказ. Необхідно розуміти, що сказ ані у тварин, ані у людей не лікується. Це смертельні випадки. Сказ передається слиною через пошкоджену поверхню шкіри, тобто укусом, або якщо ви подряпали руку, а туди попала слина, то сказ вже може бути занесений», – розповів Михайло Пуківський, керівник Львівської міської державної лікарні ветеринарної медицини.

Єдиним дієвим засобом запобігти сказу є вакцинація. Раніше в громаді вакцинували диких тварин, а тепер місто разом з фахівцями Держпродспоживслужби проводить акцію з вакцинації домашніх тварин: котів та собак від сказу. Спершу її організували в Лисиничах, де вакцинували близько 30 тварин, а тепер і в Підбірцях.

«Ми продовжуємо акцію з безкоштовної вакцинації домашніх улюбленців. Цього разу в Підбірцях ветеринарним спеціалістам вдалось провакцинувати 35 домашніх тварин: 18 котів та 17 собак. Більшість з них отримали щеплення вперше. Тому закликаємо мешканців подбати про здоров'я та безпеку своїх тварин – зголошуватись на вакцинацію», – зазначив Владислав Іванов, начальник управління житлового господарства Львівської міської ради.

Акцію продовжать і проведуть її також в інших приєднаних населених пунктах громади.

Нагадаємо, в управлінні екології пояснили як львів’янам почувати себе в безпеці, коли випадки появи диких тварин у місті зростають.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ