Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Опубліковано позиційну книгу інтеграції України до ЄС та НАТО

Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України презентував публікацію ʺЄвропейська та євроатлантична інтеграціяʺ, що підготовлена у форматі позиційної книги.

Метою публікації є надання представникам політичних сил, а також експертним колам та громадськості достовірної інформації про поточний стан справ, основні досягнення та виклики у реалізації курсу європейської інтеграції, а також на шляху України до членства в НАТО.

У позиційній книзі визначені:

  • інституційна основа реалізації державної політики у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції, а також система двосторонніх органів асоціації Україна – ЄС і Україна – НАТО;
  • основні законодавчі ініціативи у всіх сферах, які потребують першочергового розгляду новообраним Парламентом;
  • перелік ключових українських та європейських стейкхолдерів;
  • фінансова та експертна допомога міжнародних партнерів, на яку можуть розраховувати урядовці та парламентарі, а також як перейти на новий рівень управління цими ресурсами.
  • ключові кроки реалізації державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції, в тому числі в рамках Річної національної програми під егідою Комісії Україна - НАТО;
  • відомчий аспект реалізації європейського та євроатлантичного курсу держави у розрізі діяльності кожного з міністерств, відповідальних за виконання положень Угоди про асоціацію, відповідно до компетенції.
  • головні досягнення відповідального міністерства та ʺслабкі місцяʺ, що потребують особливої уваги всіх заінтересованих органів влади для забезпечення реалізації євроінтеграційних перспектив.

Таким чином, позиційна книга є внеском у забезпечення стабільного розвитку держави, збереження закладеного інституційно-правового фундаменту для подальших реформ та продовження цілісної і послідовної державної політики у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції під час нового скликання Верховної Ради України. Насамперед це стосується здійснення подальших кроків щодо поглибленої секторальної інтеграції у цифровій, митній та енергетичній сферах, у сфері юстиції, свободи та безпеки, а також інтеграції до НАТО.

Нагадаємо, нещодавно Україна долучилася до пілотного проєкту ЄС для розвитку проривних технологій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ