Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Орбана чекає покарання від ЄС за дружбу з Путіним – Politico

Євросоюз має намір не допустити представників Угорщини до високих міністерських постів у Єврокомісії, покаравши цим її прем'єр-міністра Віктора Орбана за «теплі відносини» із президентом росії Володимиром Путіним.

Про це пише газета Politico. Зазначається, що лідери спільноти «втомилися від постійного обструкціонізму прем'єра щодо України» та опору надання їй допомоги.

«Втомившись від постійного обструкціонізму прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана щодо України, його колеги-лідери по ЄС планують покарати його, надавши його країні низьку міністерську посаду у наступному складі Європейської комісі», – повідомили Politico відразу троє дипломатів, знайомих із дискусіями.

«Національні уряди не мають бажання, щоб нинішній комісар Будапешта Олівер Варгеї (чи будь-який інший угорець) продовжував займати важливу роль», – заявили дипломати.

Європейські лідери дедалі більше дратуються тим, що Орбан затягує рішення щодо запровадження санкцій проти Росії. «Орбан незмінно є найближчим союзником президента Росії Володимира Путіна в ЄС, і європейські лідери все більше роздратовані через його зволікання з санкціями та його протидію постачання коштів Києву», – пише видання

Один із європейських дипломатів заявив виданню, що «навряд чи існує «бодай якесь питання» яке б Угорщині дозволили контролювати». Зокрема, лідери спільноти хочуть надати Угорщині найслабший та найменш впливовий портфель єврокомісара після вступу Будапешта 1 липня до статусу голови ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ