Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагородили червоноградця Жигайла Андрія

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагородили червоноградця Жигайла Андрія. Нагороду дружині, дітям та матері Героя вручив міський голова Червонограда Андрій Залівський.
Фото - ЛОДА

Про це повідомляють у Червоноградській РВА. 

26-річний молодший сержант Андрій Жигайло, позивний Малюк, загинув 13 червня 2023 року поблизу села Іванівське, що на Бахмутському напрямку Донеччини. Виконуючи бойове завдання, захисник отримав ворожу кулю в серце.

Андрій народився і жив у місті Червоноград Львівської області. Закінчив Львівський військовий коледж сержантського складу НАСВ та Володимирський педагогічний фаховий коледж імені А.Ю. Кримського. У мирному житті працював на приватному підприємстві, також був співробітником компанії «Нова пошта». У 2015 році брав участь в АТО.

З початком повномасштабної війни чоловік знову без роздумів став на захист своєї країни від ворога. Проходив службу в лавах 80-ої окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ.

Під час служби боєць був неодноразово відзначений нагородами, зокрема, відзнакою Головнокомандувача ЗСУ «Сталевий хрест».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ