Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Органічні відходи: львів’янам нагадують правила сортування

Мешканців Львова закликають правильно сортувати відходи. Львівське комунальне підприємство «Зелене місто» наголошує, що через те, що в контейнери для органіки викидають інші відходи, на компостувальній станції працівникам доводиться усе додатково відсортовувати.

У Львові є 1660 контейнерів для сортування харчових відходів на 1513 локаціях. Тож 99% мешканців міста мають змогу сортувати органіку.

«На компостувальній станції, що працює на вул. Пластовій,13, всю органіку, яка надходить, додатково відсортовують. Зокрема, з неї відбирають пакети, скло, пластик та інші неорганічні відходи, які не підлягають компостуванню», – розповіли у львівському комунальному підприємстві.

ЛКП «Зелене місто» вкотре звертається до мешканців міста з проханням правильно сортувати харчові відходи.

Зокрема, у спеціальні коричневі баки для органіки можна викидати:

-   залишки сирих овочів і фруктів;

-   шкаралупу яєць;

-   вироби з борошна, залишки кондитерських виробів;

-   заварку від чаю без пакетиків, залишки кави;

-   скошену траву;

-   зів'ялі квіти.

Натомість у контейнери для органіки не можна викидати:

-   м'ясо, рибу, молочні та жирні продукти;

-   тверді побутові відходи;

-   скло та склотару;

-   пластик, різноманітні пакети, відходи упаковки, tetra-pac;

-   серветки та паперові вироби;

-   тканинні вироби.

Нагадаємо, станція компостування розпочала свою роботу в 2020 році у Львові. Сюди потрапляють усі окремо зібрані харчові та садово-паркові відходи міста. З них виробляють компост, який мешканці та агропідприємства можуть придбати для потреб свого господарства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ