Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ОСББ та ЖБК Львова можуть отримати грант на встановлення сонячних електростанцій

ОСББ міста Львова можуть отримати грант на встановлення сонячних електростанцій чи теплових насосів, взявши участь у новій програмі Фонду енергоефективності "ГрінДІМ". Про це повідомляє ЛМР.
Фото: ЛМР

Детальніше про умови участі у Програмі можна дізнатися під час вебінару «Як ОСББ отримати кошти на сонячні електростанції та теплові насоси», який відбудеться завтра, 23 травня, о 10:00 год.

Для участі у вебінарі голів та членів правління ОСББ, співвласників багатоквартирних будинків закликають зареєструватись за посиланням.

«Наглядова рада Фонду енергоефективності цього місяця затвердила нову програму «ГрінДІМ», спрямовану на стимулювання використання альтернативних джерел енергії.

Відтак, мешканці ОСББ можуть отримати компенсацію у розмірі 70% вартості сонячної електростанції чи теплового насоса у межах програми “ГрінДім”. Ці рішення дозволять співвласникам багатоквартирних будинків економити на оплаті за комунальні послуги та стати більш енергонезалежними в умовах відключень електроенергії.

Програму минулого тижня анонсував Фонд енергоефективності та розпочав прийом заявок», - розповідають у відділі супроводу ОСББ, департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Учасниками Програми «ГрінДІМ» можуть стати:

  1. Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ);
  2. Житлово-будівельні кооперативи (ЖБК).

Гранична сума допомоги:

  • 1 млн грн — на встановлення сонячних панелей (СЕС);

  • 2 млн грн — на теплові помпи (ґрунт, вода або повітря (для опалення та гарячого водопостачання));

  • 15 тис. грн — на сертифікацію енергоефективності будинку.

Що потрібно співвласникам для участі у Програмі, яке обладнання можна встановлювати, які вигоди отримають співвласники від впровадження таких проєктів: про це все говоритимуть на вебінарі «Як ОСББ отримати кошти на сонячні електростанції та теплові насоси».

Спікери вебінару:

  • Дмитро Сирих, технічний директор Фонду енергоефективності України;

  • Михайло Лук’яник, координатор напрямку Екоклубу;

  • Вадим Литвин, керівник Асоціації енергоаудиторів України.

Нагадаємо, раніше ми розповідали як у житловому будинку на вул. Торфяній, 25а – ОСББ «Паркові Вежі», завдяки допомозі литовської компанії Global Bod Group та підтримці відділу супроводу ОСББ ЛМР, облаштували сонячну електростанцію. Минулого року станція вже працювала у світловий день і забезпечувала електрикою електрозамки, приводи воріт, відеоспостереження та обладнання інтернет-провайдерів. Також керівництво ОСББ будинку працювало над збільшенням генерації електрики встановленої сонячної електростанції для організації безперебійного функціонування всієї інфраструктури будинку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ