Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

“Основні наслідки вчорашньої негоди місто вже побороло”, - Олександр Одинець

Сьогодні, 12 червня під час брифінгу директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олександр Одинець розповів про наслідки вчорашньої зливи і чи встигло місто їх подолати.

“Основні наслідки вчорашньої негоди місто вже побороло.  Учора активно працювали бригади шляхово-ремонтних підприємств спільно з ЛКП  “Зелений Львів” і підприємствами, які займаються обрізкою дерев. Було 9 локацій з підтопленнями. Вони були  незначні,  тому що протягом години ми ліквідували наслідки цих підтоплень.

Основна локація  - це була вулиця Торф'яна. Також  незначні недоліки були у центральній частині міста, на Сихові. На Червоної калини накрило дощоприймачі, і тому виникло підтоплення. Проблема була також  з поваленими деревам, але   практично всі вони вже прибрані. Загалом впало 82 дерева. Це без урахування парків і скверів, там їх також за попередньою інформацією більше 50. Сьогодні ще продовжується робота з їх розкряжування і вивезення з міста. Щодо руху електротранспорту, його  вчора повністю відновили приблизно о 9 вечора.

Було 3 пориви мережі, ми її повністю знеструмили,  щоб не було ніяких негативних наслідків. Після цього  усунули усі пориви та відтягнули декілька  вагонів  рухомого  складу в депо.  Зараз  ці вагони вже вийшли на маршрути, тобто ніякого значного пошкодження не було. 

Також зранку не було світла у Рясне 1 і Рясне 2, була проблема на підстанції. Крім того, було 11 поривів ліній 4 кВ і 4 пориви ліній 10 кВ. Зараз майже все відновлено”, - прокоментував ситуацію пан Олександр. 

Щодо проблеми підтоплень Олександр Одинець зокрема зазначив:

“Для того, щоб повністю вирішити проблеми з підтопленнями треба провести значну попередню роботу. Ми вже практично її закінчили, тобто у нас є інженерне ій технічне рішення і розуміння того,  що необхідно робити. У тому числі необхідно відвести повністю лівий берег Полтви і  завести його в окремий колектор, а потім   вивести його окремо на очисні споруди. Переробити стик щитового колектора і колектора Полтви. Це заходи,  на які потрібні великі кошти.  Ця проблема не вирішуються швидко, але  ми плануємо пошук інвестицій, мова йде про сотні мільйонів гривень. Це дасть можливість покращити ситуацію”. 

Також він додав, що бригади ШРП, “Зеленого Львова”, ремонтних підприємств чергуватимуть і сьогодні. Також, додатково залучені люди з комунальних підприємств працюватимуть в черговому режимі. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ