Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Особливості вибору і властивості СІП-панелей для будівництва каркасних будинків

Канадська технологія будівництва будинків означає використання СІП-панелей як основний матеріал будівництва. Їх застосування дає можливість зробити житло енергоефективним і комфортним для проживання, дозволяє реалізувати внутрішній простір з урахуванням потреб замовника.

Крім того, будівництво «під ключ» здійснюється в стислі терміни, витрати менше, ніж при зведенні будинків з традиційних матеріалів (газобетонних і бетонних блоків, каменю і цегли).

Розглянемо, що собою являють СІП-панелі, якими властивостями вони володіють, як від їх якості залежать експлуатаційні характеристики майбутнього житла. 

Щоб будинок був міцним, всередині був присутній оптимальний для життя мікроклімат, необхідно відповідально підійти до вибору постачальника будівельних матеріалів. Ознайомитися з цінами на СІП-панелі, і купити якісний матеріал можна на сайті bauenhaus.ua/ceny-sip/ компанії «Bauen Haus», яка вже понад 10 років займається виготовленням компонентів для каркасних СІП-будинків. За ці роки виробник завоював відмінну репутацію, яка дозволила стати лідером ринку в Україні.

СІП-панелі: переваги, властивості та розміри

Структурно-ізоляційні панелі складаються з трьох шарів: крайні – вологостійкі плити OSB різної товщини, внутрішній – пінополістирол. З'єднання відбувається під тиском із застосуванням спеціальних складів. Це забезпечує достатню жорсткість для застосування СІП-панелей у якості несучих і внутрішніх стін. Їх товщина становить від 120 до 270 міліметрів, переваги використання матеріалу наступні:

  • Високий рівень енергоефективності. У будинку з даного матеріалу взимку буде тепло, а влітку прохолодно, витрати на енергозабезпечення знизяться мінімум на 30 відсотків.
  • Швидкість будівництва. Звести будинок з зовнішнім оздобленням «під ключ» можна всього за 2-3 місяці, при цьому роботи можна проводити в будь-який час року.
  • Економія коштів. Загальні витрати на будівництво менші на 30 відсотків у порівнянні з традиційними матеріалами.
  • Будь-яке внутрішнє планування. Завдяки СІП-панелям можна створити житло під конкретні вимоги господарів, реалізувати будь-який архітектурний задум.

Як впливає якість складників на експлуатаційні характеристики об'єкта

Щоб будинок був теплим і комфортним для проживання, прослужив довгі роки, СІП-панелі повинні виготовлятися з сертифікованих матеріалів з точним дотриманням технологій. В іншому випадку не можна домогтися високого рівня енергоефективності, в стінах через час почнуть з'являтися мікротріщини, мікроклімат не буде оптимальним для проживання людини. СІП-панелі «Бауен Хаус» виготовляються за передовими технологіями країн ЄС, застосовується сировина, перевірена часом. Відгуки клієнтів, які використовують матеріали компанії, підтверджують їх найвищу якість.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ