Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Остап Семерак: Уряд має визначитися, чи забороняти російські книжки

Народний депутат, член фракції «Народного фронту» Остап Семерак пропонує Мінекономіки розглянути можливість заборони ввезення на територію України книг, надрукованих в Росії.

Про це він написав у своєму ФБ: «Я готовий звернутися з такою пропозицією до фракції «Народного Фронту», коаліції, Уряду та особисто Прем’єр-міністра». Водночас депутат зауважує, що «ми, українці, люди не здичілі, і сповідуємо європейські принципи толерантності та поваги до іншої думки». Тому, для прийняття остаточно рішення з цього питання, Остап Семерак пропонує висловити свої позиції письменників та книговидавців.

Коментуючи можливу заборону на ввезення книжок, народний депутат апелює до постанови Уряду від 30 грудня минулого року, яка визначила певний перелік товарів, які потрапляють під санкції. Депутат також зазначив, що підтримує позицію Прем'єр-міністра цей перелік розширити: «На мій погляд, головна зброя Росії, котру вона використовує проти України протягом століть, - не їжа і миючі засоби. Це – мова і церква. Доти, поки в Україні читатимуть детективи про феесбешників та битимуть поклони «во славу Кіріла», будуть розбрат і зневіра між нами, українцями. Не варто перераховувати скільки разів московіти забороняли нам, українцям, писати, читати і навіть думати рідною мовою. Перелік цих історичних дат відомий кожному школяру. Втім, саме зараз ми маємо реально добру нагоду нарешті зупинити експансію споживацької російськомовної культури. Ми ж не купуємо російські товари в супермаркетах. Давайте припинимо забивати мізки українців російською літературою. Так само вчинимо і з серіалами, які також є продуктом виробництва, і можуть бути заборонені до ввозу на митну територію України», - написав Остап Семерак у соціальній мережі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ