Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Освітяни обурені намірами «заморозити» зарплати, – Панькевич

Народний депутат України від ВО «Свобода» Олег Панькевич вимагає від уряду підвищити посадові оклади працівникам освітньої галузі. Як зазначає свободівець у своєму депутатському зверненні до прем’єр-міністра Миколи Азарова, освітяни обурені намірами уряду «заморозити» зарплати і вважають такі дії антисоціальними, повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Олег Панькевич зазначає, що до нього від імені освітян Львівщини звернулася голова Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України М.Яцейко, яка вважає, що проект бюджету на 2014 рік є антисоціальним та спрямований на «замороження» заробітних плат працівникам закладів і установ освіти.

«Освітяни обурені, що уряд не підвищив з 1 грудня 2013 року розмір посадового окладу працівника 1 тарифного розряду Єдиної тарифної сітки та не передбачив зростання платні в проекті бюджету на 2014 рік. Фактично протягом 2013 року та першого півріччя 2014 року пропонується «замороження» рівня заробітних плат працівникам галузі. Такого не було протягом останніх десяти років. Такі дії вищих органів влади на тлі популістських заяв про підвищення соціальних стандартів та зростання заробітної платні викликають в освітян справедливий протест», - зазначає народний депутат.

Він вимагає при доопрацюванні проекту Закону України «Про державний бюджет на 2014 рік» передбачити збільшення видатків на освіту; підвищення розміру І посадового окладу за ЄТС, починаючи з  січня 2014 року; до кінця 2014 року забезпечити розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС на рівні мінімальної заробітної плати. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ