Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Палата представників США підвищила ліміт держборгу

Палата представників Конгресу США 31 травня схвалила законопроєкт про підвищення ліміту державного боргу, який становив 31,4 трильйона доларів.
Фото: CNN

Як повідомляє Reuters, документ підтримали більшість демократів і республіканців, щоб подолати опозицію на чолі з депутатами-консерваторами та уникнути катастрофічного для країни дефолту.

Палата представників, контрольована республіканцями, проголосувала 314-ма голосами проти 117 за направлення законопроєкту до Сенату, який повинен ухвалити цей проєкт та передати його на підпис президентові Джо Байдену до 5 червня, коли очікується, що у федерального уряду закінчаться гроші для оплати рахунків.

"Ця угода є хорошою новиною для американського народу та американської економіки. Я закликаю Сенат прийняти це якнайшвидше, щоб я міг підписати його як закон", — сказав Байден після голосування.

Як зазначає Reuters, закон призупиняє, а по суті, тимчасово скасовує, ліміт запозичень федерального уряду до 1 січня 2025 року. Такий графік дозволяє Байдену та Конгресу відкласти політично ризиковане питання до президентських виборів у листопаді 2024 року.

Законопроєкт також обмежить деякі державні витрати протягом наступних двох років, прискорить процес отримання дозволів на певні енергетичні проєкти, поверне невикористані кошти від COVID-19 та розширить робочі вимоги для програм продовольчої допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ