Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Паломники зі Львова зустрілись з Папою Франциском у Будапешті

Сьогодні, 12 вересня, Папа Франциск целебрує у Будапешті Святу Месу на завершення Міжнародного Євхаристійного Конгресу.
Фото Львівська Архідієцезія Римсько-Католицької Церкви в Україні

Були присутні також паломники зі Львова. Більшість паломників – це францисканська молодь св. Антонія, також з парафії св. Йоана Павло II, - передає пресслужба Львівської Архідієцезії Римсько-Католицької Церкви в Україні.

Попереднього дня паломники брали участь у вечірній адорації та великій євхаристійній процесії вулицями міста.

У неділю, 12 вересня 2021 р., вранці, Папа Франциск відлетів з римського міжнародного аеропорту Фюмічіно та перетнувши повітряний простір Хорватії, приблизно о 7:40 приземлився в міжнародному аеропорту Будапешта. Угорщина стала 53-ю країною, яку він відвідав під час свого понтифікату, - передає портал Новини Ватикану.

Під час перельоту Папа Франциск привітався із журналістами, які його супроводять, використавши цю нагоду для того, щоби подякувати двом своїм співробітникам, для яких ця подорож остання в дотеперішному статусі. Мова йде про монсеньора Ґвідо Маріні, Церемоніймейстера Папських богослужінь та про монсеньйора Дєдоне Детону, організатора Папських подорожей, які призначені єпископами.

В Будапештському аеропорту Святішого Отця зустріла офіційна урядова делегація на чолі з Віце-прем’єр-міністром Жолтом Шем’єном, представники єпископату та невелика група вірних. Відразу біля трапу Папа сів до автомобіля, від’їхавши до Музею Мистецтв у центрі міста, де передбачено ряд зустрічей, що випередять головну подію його короткотривалого перебування в Будапешті – Святу Месу з нагоди завершення 52-го Міжнародного Євхаристійного Конгресу. Насамперед, Святіший Отець зустрінеться з Президентом Угорщини Яношем Адером і Прем’єр-міністром Віктором Орбаном, опісля – з єпископатом країни, під час якої виголосить свою першу промову, врешті, – з представниками Екуменічної Ради угорських Церков і єврейських спільнот.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ