Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події  |  Волинь

Пам'ятник О. Телізі очистили активісти

Активісти відчистили від фарби пам’ятник поетесі вже за кілька годин після інциденту. Нагадаємо, що напередодні у Києві невідомі облили червоною фарбою пам'ятник Олені Телізі, який було відкрито у "Бабиному Яру" наприкінці лютого

Фото спонтанної толоки розмістив у себе на сторінці в Facebook депутат Київської міської ради Вадим Васильчук.

Він також прокоментував подію:

"Кілька годин спільної праці: друзів, що відгукнулися, клінінговоі компанії; 

Олена Теліга вже заново народилася! Увага громади, журналістів тепер прикута до якнайшвидшого розслідування - хто вчинив вандалізм!"

У прес-службі ГУ Нацполіції в Києві повідомили, що вирішується питання про відкриття справи за ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці встановлюють свідків і очевидців події, а також розшукують осіб, причетних до скоєння правопорушення. Про це повідомляє сайт "Новинарня".

Активісти випередили чиновників і комунальників.

Пам’ятник Телізі відновлятьу найближчі години, пообіцяв віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.

Розенко повідомив, що звернувся до київського міського голови Віталія Кличка із закликом негайно привести пам’ятник до нормального вигляду, а до Нацполіції – знайти вандалів і посилити охорону об’єктів національно-культурної спадщини.

"Говорив тільки що з Віталієм Кличком. Отримав чітке запевнення, що пам’ятник у найближчі години буде повністю відновлено", – написав Розенко в соцмережі.

Також віце-прем’єр-міністр зазначив: 

"Пам’ятник, що руйнує радянсько-більшовицькі міфи про роль ОУН у Другій світовій війні. Пам’ятник, що нагадує всім нам про те, що в Бабиному Яру було знищено десятки кращих представників українського підпілля… 

Але такий акт вандалізму ще раз підтверджує, що ми на правильному шляху. Ми відкриваємо не тільки пам’ятники, але і справжню історію України, поступово, але впевнено втікаємо від комуністично-радянського минулого".

Історична правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ