Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Папа Франциск прийняв на авдієнції прем'єр-міністра Шмигаля

Папа Франциск прийняв на аудієнції прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля. Вона відбулася напередодні візиту Франциска до Угорщини, під час якого, як очікується, він виступить з промовою про війну в Європі.

Фото: vaticannews

Про це інформує портал Vatican News.

Розмова Папи з главою українського уряду тривала пів години. Український прем'єр також поспілкувався з Державним Секретарем Святого Престолу кардиналом П'єтро Пароліном, після чого відбулося представлення делегації та обмін подарунками.

Папа Франциск подарував українському прем'єру бронзове лиття, що зображує квітку, що проростає, з написом: «Мир – тендітна квітка», цьогорічне папське послання до Всесвітнього дня миру, та книгу  збірку його промов під назвою «Енцикліка про мир в Україні».

Фото: vaticannews

Шмигаль подарував Папі репродукцію відомого «Бородянського півника», декоративного виробу Васильківського майолікового заводу, що став символом незламності українського народу, прикрашеного колосками з України, та фотоальбом про війну, що триває в Україні та опір українського народу.

Папа Франциск також здійснив сьогодні триденну поїздку до Угорщини. У столиці він зустрінеться з угорською владою, молоддю, бідними та біженцями, в тому числі з України. Він також відслужить Месу для тисяч людей.

Паломництво відбуватиметься в тіні російського вторгнення в Україну, з якою межує Угорщина. Очікуються рішучі заяви Папи щодо війни та палкі заклики до миру. 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ