Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Папа подарував уламки хреста Ісуса для коронації короля Чарльза III

Папа Франциск подарував фрагменти, які, як вважають, походять від справжнього хреста, на якому був розп'ятий Ісус. Ці фрагменти стануть частиною нового процесійного хреста, який використають під час коронації британського короля Чарльза наступного місяця.

Фото: Reuters

Про це пише Reuters.

"Новий хрест, виготовлений з переробленого срібла, а також валлійського сланцю і відновленого дерева, був подарунком короля для Церкви в Уельсі з нагоди її сторіччя у 2020 році", — зазначає видання.

Саме цей хрест очолить коронаційну процесію у Вестмінстерському абатстві в Лондоні 6 травня.

Хрест має два маленькі уламки реліквії, подаровані Папою Римським, які мають форму хреста за дорогоцінним каменем з рожевого кришталю.

Фото: Reuters

"Знак екуменічного жесту Уельський хрест буде включати реліквію Істинного Хреста, особистий подарунок Папи Франциска Його Величності королю в ознаменування коронації", — йдеться в заяві Церкви Уельсу, яка є філією Англіканської Церкви.

Після коронації хрест буде розділений між англіканською та римо-католицькою церквами Уельсу.

Reuters нагадує, що король Великобританії король Сполученого Королівства Чарльз III має тісні зв'язки з Уельсом. Як спадкоємець британського престолу, він носив старовинний титул принца Уельського, поки не став королем у вересні минулого року після смерті своєї матері, королеви Єлизавети. Його син і спадкоємець Вільям зараз є принцом Уельським.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ