Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Парасковія Дворянин зустрілася з Послом Великої Британії в Україні Джудіт Гоф

Перший заступник голови Львівської обласної ради Перасковія Дворянин та голова Львівської обласної адміністрації Олег Синютка зустрілися з Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Джудіт Гоф. Повідомила прес-служба Львівської обласної ради.


На початку зустрічі Олег Синютка подякував дипломатові за підтримку України у війні за територіальну цілісність держави: "Російська армія була зупинена на сході України тому що її зупинила українська армія і тому що Європа і весь цивілізований світ підтримав Україну. Ми розуміємо, що Британія також потерпає від санкцій щодо Росії, але її позиція незмінна".

Джудіт Гоф наголосила: "Об'єднане Королівство однозначно на стороні України. Ми знаємо, що Україна зазнає агресії з боку Росії. Ми підтримуємо незалежність і територіальну цілісність України. Можливо, наша дипломатія не така голосна, як в інших країнах, але ми допомагали і будемо допомагати Україні".

Під час зустрічі обговорювалися питання політичної ситуації в Україні та на Львівщині, інвестиційні можливості та співпраця в різних галузях економіки, освіти, медицини, туризму.

Так, зокрема, Парасковія Дворянин попросила пані Посла сприяти налагодженню тіснішої співпраці в освітній галузі: "Для наших студентів англійська мова вже давно не є проблемою. Коли до Львова приїздить якийсь науковець з Європи, аудиторії на його лекціях переповнені. Ми  хочемо бачити більше науковців з Великої Британії. Британські університети в рейтингу найкращих у світі, а ми маємо добрих студентів, яким треба додати мотивації", — зазначила Параскевія Дворянин.

Також Парасковія Дворянин говорила про обмін досвіду в медичній галузі: "Ми не мали досвіду війни, ми не мали досвіду подолання її наслідків. Зараз маємо багато поранених та людей, які потребують психологічної реабілітації. Думаю, і тут нам може знадобитися британський досвід. Ми готові запросити британських медиків до Львова для перебирання їхнього досвіду".

"В окремих галузях Львівщина має певні здобутки, з якими може виходити на міжнародний рівень. Наші готельєри та ресторатори добре себе показали під час проведення Євро-2012. Вони могли би взяти участь в промоційних заходах в Британії", — зазначила Парасковія Дворянин.

Зустріч пройшла в дружній, невимушеній атмосфері. На завершення розмови Олег Синютка запросив пані Посла приїхати до Львова в травні на футбольний матч Динамо(Київ) —Арсенал(Лондон).

Принагідно зазначимо, що це перший візит Надзвичайного і Повноважного Посла Великої Британії в Україні Джудіт Гоф на Львівщину. На посаду пані Посол була призначена у вересні 2015 року.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ