Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Паризький книжковий салон скасували через коронавірус

Найбільший книжковий ярмарок Франції Livre Paris, який відбувається щороку в Парижі, скасували через наростання загрози коронавірусу.

Про це повідомляє видання Livre Hebdo з посиланням на заяву організаторів, - передає Читомо.

Наразі у Франції коронавірусом заразилися 130 людей. Двоє інфікованих померли. Очільник Міністерства охорони здоров’я Франції Олів’є Веран заявив, що на всій території країни заборонять проведення масових заходів, які налічуватимуть 5 тисяч осіб і більше. Очікувалося, що Книжковий салон у Парижі відвідає 160 тисяч людей.

У заяві організатори також висловили жаль щодо ситуації, яка склалася, та зазначили, що чекатимуть на гостей і учасників Паризького салону у 2020-му році.

Як відомо, найвідвідуваніша книжкова подія Франції Salon du Livre de Paris мала відбутися 20–23 березня та зібрати 1200 учасників з різних країн світу. Організатори запланували 800 заходів, а у фокусі фестивалю мали бути дискусії з філософами, журналістами та науковцями про екологічні проблеми, політику, міграцію, гендерну рівність, секуляризм, трансгуманізм, кінець капіталізму та багато іншого.

Нагадаємо, що Україна мала намір вдруге взяти участь у Паризькому книжковому салоні. А минулого року нашу країну у Франції представляв національний стенд, на якому були 7 українських видавництв.

Раніше повідомлялося, що Болонський книжковий ярмарок змінив дати проведення через надзвичайну ситуацію із коронавірусом COVID-19.

Болонський книжковий ярмарок перенесли через коронавірус

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ