Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Пасічникам Львівщини скерували майже 10 млн грн дотації

Пасічникам Львівщини скерували майже 10 млн грн дотації за наявні бджолосім’ї. Про це повідомили 26 жовтня у пресслужбі ЛОДА.

Відповідно до «Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції»,  у  2020 році з державного бюджету передбачено дотацію для пасічників, які утримують понад 10 бджолосімей.

“За умовами програми документи від пасічників приймались в органах місцевого самоврядування до 1 жовтня поточного року. За результатами поданих від органів місцевого самоврядування відомостей дотацію нарахували 1047 пасічникам, у яких налічується  44,6  тис. бджолосімей на суму 8,9 млн. гривень. Найбільшу кількість пасічників, які подали документи на дотацію за наявні бджолосім’ї відмічено в Старосамбірському  районі – 133, Самбірському – 116, Бродівському – 94 та Дрогобицькому – 87. Виплата дотації за наявні бджолосім’ї суттєво вплинула на кількість офіційно зареєстрованих пасік”, - зазначила  т. в. о. директора департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Людмила Гончаренко.

За цей рік 1258 пасічників офіційно зареєстрували свої  пасіки та отримали ветеринарно-санітарні паспорти. З числа зареєстрованих 1108  пасічників  внесені до реєстру операторів потужностей з виробництва продукції бджільництва.

“Реєстрація пасік – це гарантія проходження щорічного ветеринарного обстеження пасік, мінімальні ризики  отруєння бджіл, а також забезпечення виробництва якісної продукції”, - додала Людмила Гончаренко.

Відповідно до прийнятих документів, департамент агропромислового розвитку сформував зведену відомість та подано до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України для формування розподілу коштів між регіонами та фактичної виплати пасічникам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ