Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пацієнтів реабілітаційного центру вчитимуть перукарської майстерності та протезування

На базі Першого територіального медоб’єднання Львова створять навчально-практичний центр, у якому охочих пацієнтів реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ будуть навчати перукарської майстерності та протезування.

Про це повідомляють в ЛМР. 

Планують, що проводити навчання у цьому центрі будуть викладачі Вищого професійного училища 29 м. Львова та Міжрегіонального центру ПТО художнього моделювання і дизайну м. Львова. Відтак пацієнти, які отримають нові навички, зможуть надавати послуги іншим пацієнтам, а після завершення лікування — почати працювати у новій сфері.
 

Проєкт зі створення навчально-практичного центру координує управління інвестицій та проєктів Львівської міської ради. Для його реалізації залучили грантову допомогу Програми розвитку ООН, у рамках якої закуплять все необхідне обладнання, інструменти та меблі для перукарської майстерні, а також інструменти та техніку для протезної майстерні. 

Роботи з облаштування приміщення для навчального центру проводитиме команда ГО «Будуємо Україну Разом - БУР». Їх розпочнуть вже за місяць.

«Це буде навчально-практичний центр, де можна буде отримати послуги зі стрижки. Викладачі п’яти закладів профтехосвіти почергово разом зі студентами приходитимуть до цього центру і проводитимуть майстер-класи та навчання. Тут безкоштовно зможуть навчатися військовослужбовці, які є пацієнтами центру НЕЗЛАМНІ чи перебувають на тривалій реабілітації у Львові і хочуть навчитися перукарській майстерності», – розповів Богдан Іванусь, керівник відділу професійної освіти Львівської міської ради.

Центр також виконуватиме соціальну функцію: учні профтехучилищ стригтимуть охочих пацієнтів. В такий спосіб вони будуть покращувати свою майстерність і матимуть додаткову можливість попрактикувати свої навички. 

Окрім курсів з перукарської майстерності, у рамках проєкту також впровадять курси з протезування.

«Напередодні відбулося засідання тендерного комітету, під час якого обрали переможців на закупівлю обладнання, техніки, інструментів, меблів та розхідних матеріалів для навчальних приміщень з протезування та перукарської справи для облаштування центру. Загалом подано 16 пропозицій від приватних підприємців в рамках п’ятьох тендерів. Загальна сума закупівель відповідно до тендерних оголошень - 514 794 грн», - зазначили в управлінні інвестицій та проєктів Львівської міської ради. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ