Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Павло Розенко про пенсії: Запровадження накопичувальної системи – це моя принципова позиція

Головне завдання на 2016 рік у реформуванні пенсійної системи – це запровадження накопичувального рівня та збереження страхової системи пенсійного забезпечення. Про це під час засідання Правління Пенсійного фонду України заявив Міністр соціальної політики України Павло Розенко.

„Запровадження накопичувальної системи – це моя принципова позиція. Солідарна система не здатна вирішити питання гідного рівня пенсійного забезпечення. І надалі ця тенденція буде тільки поглиблюватися. Альтернативи запровадженню другого рівня пенсійного забезпечення немає, як і немає альтернативи збереженню страхового принципу”, - сказав він.

За словами Розенка, ліквідація страхового принципу пенсійного забезпечення, як і ліквідація Пенсійного фонду, є неприпустимою. Відмова від страхового принципу і фінансування пенсій виключно з Державного бюджету України, на переконання Міністра, призведе до „повної пенсійної зрівнялівки”. „Ми не допустимо руйнування страхової системи і ліквідації Пенсійного фонду, адже треба рухатися вперед - до європейських стандартів, а не повертатися назад - до радянської бюджетно-розподільчої системи пенсійного забезпечення”, - запевнив він.

Розенко зазначив, що у зв’язку зі змінами у податковому законодавстві та зменшенням ЄСВ у 2016 році відбудеться зменшення надходжень до Пенсійного фонду.  „Але ми не допустимо ні банкрутства Пенсійного фонду, ні затримок пенсійних виплат. Більше того, у 2016 році передбачено підвищення пенсійних виплат, насамперед мінімальної пенсії, двічі протягом року – з 1 травня та з 1 грудня. Держава забезпечить Пенсійний фонд необхідним для цього ресурсом у повному обсязі”, - наголосив він.

Павло Розенко констатував, що попри складну економічну ситуацію в Україні та військові дії на Донбасі у 2015 році вдалося не допустити жодних зривів з виплатою та перерахунком пенсій та вперше було достроково здійснено виплату пенсій за січень 2016 року у грудні 2015-го.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ