Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пенсії за особливі заслуги отримають 48 мешканців Львівщини

У Львівській області 48 особам призначать пенсію за особливі заслуги перед Україною. Про це йшлось у вівторок, 25 жовтня, на черговому засіданні Комісії зі встановлення пенсій за особливі заслуги перед Україною при Львівській обласній державній адміністрації. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Так, відповідно до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною", 19 осіб відзначили трудовими нагородами, зокрема, орденами України та колишнього СРСР нагородили 11-ох осіб, званням "заслужений" - 8-ох. Ще 2-ох львів’ян нагородили військовими нагородами.

Окрім того, на комісії розглянули клопотання голів райдержадміністрацій, міських голів міст обласного значення про призначення пенсій за особливі заслуги перед Україною 25-ом багатодітним матерям, у зв’язку із присвоєнням їм почесного звання "Мати-героїня" (в тому числі збільшення надбавки за статтею 10 Закону – 4-ом).

Слід зазначити, що на розгляд Пенсійного фонду України підготовлено: 5 справ членів сімей, загиблих під час АТО, яких Указом Президента України посмертно нагороджено орденом ”За мужність” ІІІ ступеня та орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня; 3 справи осіб, які відзначені почесними званнями ”Народний художник України” та “Народний артист України”;1 справа члена сім’ї відзначеного почесними званнями “Заслужений діяч мистецтв України” та “Народний артист України”.

З початку року розглянуто документи 597 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ