Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пенсіонери та непрацездатні платитимуть за житлово-комунальні послуги менше

Сьогодні, 10 січня, на засіданні уряду було схвалено проект постанови Кабінету Міністрів України, що передбачає зменшення витрат на оплату житлово-комунальних послуг для соціально вразливих верств населення, – передає прес-служба Кабінету Міністрів.
Відповідно до нової постанови Кабінету Міністрів, з 1 січня 2007 року родини, що складаються із пенсіонерів та непрацездатних громадян, матимуть право на субсидію, якщо оплата за житлово-комунальні послуги перевищує 15% від сукупного середньомісячного доходу. Віце-прем’єр-міністр Дмитро Табачник нагадав, що відповідно до попередньої постанови ця норма становила 20%.
Водночас Дмитро Табачник наголосив, що право на отримання субсидії мають також родини, котрі складаються з дітей та інвалідів першої та другої групи і середньомісячний сукупний дохід на одного зареєстрованого громадянина не перевищує 50% прожиткового мінімуму.
За словами віце-прем‘єр-міністра, за попередніми розрахунками реалізація поданого проекту постанови потребуватиме виділення в наступному році додаткових бюджетних коштів у сумі понад 204 млн гривень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ