Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пенсіонери в селах обиратимуть між субсидіями на газ та тверде паливо

Напередодні старту опалювального сезону пенсіонери - мешканці сіл та селищ зможуть самостійно обирати, якою субсидією їм скористатися: на газ чи тверде паливо. За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, у тих селах, де є можливість використовувати й газ, і тверде паливо, субсидія буде надаватися за вибором. Повідомив інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України.

«Якщо вартість твердого палива буде занижена, то селяни зможуть добирати субсидії на газ. І, що важливо – збільшення вартості субсидії на тверде паливо паралельно означає, що зменшуватиметься кількість людей, які використовуватимуть субсидії для газового опалення. Тобто ми будемо економити газовий ресурс, водночас, захистивши селян реальними коштами», -повідомив Рева.

В свою чергу голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка зазначив, що необхідно переглянути  показників вартості твердого палива та скрапленого газу для надання населенню пільг і житлових субсидій і зробити їх доступними, лише так відбудеться реальна економія газу.

« В Міністерстві соціальної політики пропонують встановити граничну ціну твердого палива на рівні 2000 гривень за 1 тонну твердого палива, це більше на 23,5% , ніж у попередньому році, та 200 гривень на один балон скрапленого газу», - зауважив Кукуріка.

Повідомляється також, що розмір субсидій зріс утричі, ніж було до цього. Зазначені соціальні гарантії, на відміну від інших, надаються готівкою.

Відомо також, що такі житлові субсидії розраховуватимуться на рік. Відтак до розрахунку беруть 2 тонни вугілля та 2-4 балонів скрапленого газу, залежно від складу сім’ї, а пільги рахують від з вартості 1 тонни вугілля та 1 балону скрапленого газу.

Як відомо, у  2016 році 1 тонна вугілля коштує 1532 грн 90 коп., 1 балон газу – 196 грн 50 коп.

І

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ