Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Перед угорським парламентом пройшла акція Stop Russian Aggression

У зв'язку з черговою провокацією Кремля, спрямованою на виправдання окупації Криму та агресії проти України, а також безпідставними звинуваченнями на адресу України, які пролунали 10 серпня ц.р. з вуст вищого керівництва РФ, 11 серпня перед Державними Зборами Угорщини було проведено акцію Stop Russian Aggression.

Метою акції було привернути увагу угорської громадськості до необхідності об’єднання зусиль для протидії російській агресії і російській пропаганді, запобігти новій ескалації насилля в контексті останніх звинувачень російської сторони на адресу України у тероризмі в окупованому Криму, які лунають так само безглуздо та цинічно, як заяви російського керівництва про відсутність російських військ на Донбасі.

В акції взяли участь представники Державного самоврядування українців Угорщини на чолі з Головою самоврядування Юрієм Кравченком, речник української меншини у Державних Зборах Угорщини Ярослава Хортяні, діти з сімей учасників АТО, які перебувають на відпочинку в Угорщині у рамках відповідної програми Уряду Угорщини, Посол та співробітники Посольства України в Угорщині.

До акції також приєдналися учасники благодійного велопробігу «Українці в Європі», в якому беруть участь два учасники АТО, котрі подолали вже близько 10 тис. км. країнами Європи, щоб розповісти європейцям про Україну та про російську агресію проти нашої держави.

В рамках акція учасники також виконали Гімн України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ