Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Перемир'я між Ізраїлем і ХАМАСом розпочнеться 24 листопада - ЗМІ

Перемир'я між Ізраїлем і ХАМАСом розпочнеться у п’ятницю, 24 листопада, о 7 ранку за місцевим часом, а цивільні заручники будуть звільнені о 16:00 за місцевим часом.
Фото - ілюстративне

Про це повідомив представник Міністерства закордонних справ Катару Маджед Аль-Ансарі 23 листопада, пише CNN.

За його словами, буде звільнено 13 жінок і дітей. Він сказав, що очікується, що Ізраїль у відповідь звільнить палестинських в'язнів.

"Ми сподіваємося, що ми не побачимо подальших затримок. Я думаю, що зараз ми досягли точки, коли все на місці, ми готові йти на місце”, — цитує Аль-Ансарі Sky News.

Зазначається, що угода, погоджена після переговорів за посередництва Катару, Єгипту та США, включатиме відвідування Червоним Хрестом заручників і доставку їм ліків. Це також означало б, що сотням вантажівок, що перевозять гуманітарні, медичні вантажі та паливо, буде дозволено в'їхати до Гази, тоді як Ізраїль припинить усі повітряні місії над південною частиною Гази та збереже щоденне шестигодинне вікно без польотів на півночі.

Нагадаємо, раніше Рада нацбезпеки Ізраїлю заявила, що перша група заручників не буде звільнена до п'ятниці, 24 листопада. Ізраїльський чиновник повідомив CNN, що початок узгодженого тимчасового перемир'я в бойових діях також відкладається до п'ятниці.

"Переговори про звільнення наших заручників просуваються і тривають. Початок процесу звільнення відбудеться відповідно до початкової домовленості між обома сторонами, але не раніше п'ятниці", — йшлося в заяві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ