Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Перенесення магістрального водогону із зони впливу калійних шахт завершать цьогоріч

Цього року планують завершити роботи із проекту “Перенесення магістрального водогону із зони впливу калійних шахт на території Дрогобицького району та продовжити моніторингові спостереження в межах території гірничого відводу шахтних полів рудників №1 і № 2 Стебницького калійного родовища та території дамб хвостосховищ”. Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Відповідну інформацію сьогодні, 21 травня, заслухали  під час чергової сесії Львівської обласної ради.

Департамент екології із залученням наукових інститутів у 2017-2018 роках провіві моніторинг земної поверхні, прогнозування просторових зміщень з використанням технології зондування території із застосування засобів автоматизації та геоінформаційних систем.

За результатами робіт встановлено 3 нахиломірні станції та розроблено 3D-модель вертикальних деформацій території рудника № 2. 

Розроблено карти небезпечних ділянок, де можуть у майбутньому проявитись просідання та провали земної поверхні з градацією щодо ступеня небезпеки і надано пропозицій щодо їх стабілізації, а також отримано висновки щодо небезпеки розвитку деформацій земної поверхні.

«Для попередження уникнення надзвичайної ситуації з можливим пошкодженням водопроводу централізованого водопостачання м. Дрогобич розроблено та розпочато реалізацію проекту «Будівництво магістрального водогону Гірне-Дрогобич». Загальна кошторисна вартість проекту – 21789,574 тис. грн.  (2018р.) Проведено перерахунок ПКД так на 2019 рік вартість проекту 33129,906 тис. грн.

Фінансування витрат здійснювалось в 2018р. за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету - 20479,156 тис. грн, та спів фінансування з обласного бюджету -  1310,418 тис. гривень. Станом на сьогодні  закуплено 770 м труби, на об’єкті завезена необхідна техніка і матеріали, знято рослинний шар грунту, вирита траншея, укладені залізобетонні плити під лотки-блоки. Проводиться зварювання і укладка труб», - зазначив директор департаменту екології та природних ресурсів Льівської ОДА Руслан Гречаник.

Службою автомобільних доріг у Львівській області розроблено проектно-кошторисну документацію на «Будівництво автомобільної дороги Т-14-02 Східниця – Пісочнана ділянці км 16+100-км 21+700» вартість реалізації проекту 110 млн.грн. Загальна площа дороги становить 25 га та довжиною 3,8 км.

Одночасно виконуються роботи з оформлення смуги відведення земель в постійне користування під будівництво даної дороги.

Окрім того, службою автомобільних доріг у Львівській області встановлено шлагбауми з метою припинення руху автомобільного транспорту на ділянці 1,5 км автомобільної дороги Трускавець – Дрогобич у районі рудника №2 у випадку отримання інформації про критичні значення вертикальних зміщень земної поверхні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ