Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Перерахунок пенсій: Рева повідомив, коли та за якою формулою це відбудеться

1 березня відбудеться перерахунок пенсій з урахуванням інфляції та середньої заробітної плати.

Про це в ефірі "Прямого" в ток-шоу "Ехо України"повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

"Ми повинні отримати офіційні дані про рівень інфляції за попередній рік – попередньо, це 9,8%. 50% цього розміру – це є перша сума індексації, тобто 4,9%. І нам потрібно знати зростання заробітної плати по Україні за минулий рік. Десь через тиждень ми цю цифру офіційно від Держстату отримаємо. Попередньо, це десь порядка 12%. Тобто 25%, і половина – це 12,5. Тобто разом це буде десь 17,4% – це те, що ми бачимо. Тобто, 4,9 плюс 12,5 – це получається 17,4%", - розповів міністр.

"І далі формула є. В цій формулі, коли в 2017 році йшов перерахунок, був базовий показник заробітної плати середньої для перерахунку – 3764 гривні. Так от, тепер цей показник буде множитись на 17,4%, і з цього розміру буде перераховано вся пенсія. Вона буде залежати знову ж таки від коефіцієнту заробітку і коефіцієнту страхового стажу. Але це буде зроблено для всіх", - додав він.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив про впровадження монетизації субсидій для того аби підвищити соціальний захист малозабезпеченого населення України.

В уряді зробили важливе уточнення щодо монетизації субсидій. Тобто не потрібно особисто йти в "Ощадбанк" і відкривати рахунок для монетизації субсидій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ