Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Переселені жінки та мами з малятами можуть оселитись в тимчасовому помешканні – ЛМР

Виконком ЛМР затвердив положення про тимчасові споруди для поселення внутрішньо переміщених вагітних жінок і жінок з дітьми до року.

Фото: Depositphotos

Згідно з ухваленим документом, Львівський міський центр соціальних служб укладатиме з особами, розміщеними у тимчасових спорудах у межах Львівської міської територіальної громади, договори про користування цим помешканням. 

"У них можуть мешкати внутрішньо переміщені вагітні жінки й жінки, які мають дітей віком від народження до 6 місяців, але не довше ніж до досягнення дитиною 12-місячного віку, членів їх сімей жіночої (окрім дітей) статі, а також членів сім’ї, які здійснюють постійний догляд за вагітною жінкою або матір’ю з дитиною, яка є особою з інвалідністю та потребує постійного догляду", – йдеться в документі

На території, де знаходяться споруди мають бути облаштовані спільні санітарно-побутові приміщення, кухні-їдальні з відповідним інженерним обладнанням і дитячі ігрові кімнати.

Жінки, які потребують тимчасового житла на території Львівської МТГ зможуть звернутися зі заявою через ЦНАП. 

"Заяви можуть подаватись особисто внутрішньо переміщеною особою через Центри надання адміністративних послуг на начальника управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради", – додають там. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ