Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Переселенці отримуватимуть виплати тільки в Ощадбанку

З 1 липня 2016 року внутрішньо переміщені особи в Україні отримуватимуть пенсії і всі інші соціальні виплати тільки у відділеннях Ощадбанку. Про це повідомило "Сегодня".

Як роз'яснили у фінустанові, якщо переселенець не є їхнім клієнтом, то, щоб не залишитися без виплат, йому необхідно виконати три дії. По-перше, він повинен терміново зареєструватися в контакт-центрі Ощадбанку за номером 0-800-210-800 для призначення часу візиту або ж підійти для цього у відділення банку за місцем проживання.

По-друге, внутрішньо переміщена особа має принести паспорт, ідентифікаційний код, пенсійне посвідчення або довідку про отримання пенсії, довідку переселенця або документи для отримання соціальної допомоги.

По-третє, слід укласти договір і отримати платіжну карту.

Тим громадянам, хто вже оформив карту або є клієнтом Ощадбанку, нічого робити не потрібно до закінчення терміну дії їхньої платіжної картки.

Крім того, пенсіонерам-переселенцям, які обслуговуються в Ощадбанку, з 1 серпня почнуть обмінювати їхні платіжні карти на електронні пенсійні посвідчення з фотографією. Вони одночасно послужать і платіжною карткою.

Для отримання електронного пенсійного посвідчення також потрібно зробити три кроки. По-перше, звернутися до Пенсійного фонду за місцем проживання, написати заяву на виготовлення електронного пенсійного посвідчення, надати копію паспорта та ідентифікаційного та інші документи (трудову книжку, приза бажання, довідки про зарплату до 2001 року).

По-друге, через місяць потрібно звернутися у відділення Ощадбанку, вказане пенсіонером у заяві до Пенсійного фонду, і надати документи (паспорт, код, довідку переселенця).

По-третє, клієнту необхідно укласти з Ощадбанком договір, отримати електронне пенсійне посвідчення і відразу активувати його в касі.

Протягом першого року дії електронного посвідчення пенсіонерам потрібно кожні півроку звертатися до відділення, де воно було отримано, для обов'язкової фізичної ідентифікації. Далі треба звертатися туди раз на рік. Якщо пропустити термін ідентифікації, виплати призупинять.

Як роз'яснили в Міністерстві соціальної політики, всі ці заходи необхідні, щоб виявити фіктивних переселенців і пенсіонерів, які живуть на тимчасово непідконтрольній Україні території і при цьому отримують пенсії та допомоги від держави.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ